Slakkengang

KerstlunchNog even en dan slaan de feestdagen weer genadeloos toe. Eerst de meterslange rijen voor de kassa's, gestrest op het laatste nippertje nog die éne bloemkool willen scoren en vervolgens verzeil je in een gevecht om de laatste pot truffelmayonaise. De volgende ochtend blijkt dat je het brood vergeten bent. Dan na een eindeloos durende kerstdag met familiale verplichtingen doodmoe en uitgeblust op de bank, volgevreten starend naar die met roomboterbanketstaaf met amandelen voor je neus en voor de zoveelste keer 'Home Alone' op tv. Ooooh, wat 'gezellig'. En dan op tweede kerstdag allemaal naar Kleef . Of zijn de woonboulevards open? De essentie van het kerstfeest lijkt vergeten.

Door iedereen ?

Nee, één Slak houdt dapper stand tegen de verleidingen van oppervlakkigheid en overconsumptie en predikt verbondenheid. Bovendien, geen woorden, maar daden!

Deze Superslak organiseert daarom een kerstlunch voor alle Slakken die het fijn vinden (of de mogelijkheid hebben zich te onttrekken aan een opgedrongen samenzijn) ...
... om uit hun huisje te kruipen en gezamenlijk gestalte te geven aan de kerstgedachte. Niet al te hoogdravend, maar in de zin van het genieten van de natuur en van elkaar…. en ja, om toch ook die verbinding te ervaren.

De kerstgedachte past heel goed bij de filosofie van de Slakken. Vrede op aarde, lief zijn voor elkaar en blij zijn met de simpele dingen des levens. Juist de traagheid van ons levenstempo heeft meerwaarde. We hebben de tijd om te genieten van de kleine dingen; een héle mooie boom, een verstild watertje met twee eendjes erop, een bijzonder sierlijk gevormde steen. Maar bovendien zijn de voelsprieten vooral ook ontvankelijk voor de behoeftes van elkaar!

We zijn weekdieren, in de zin van teerhartig. Vriendelijk, accepterend, buigzaam en we geven gemakkelijk wat mee. Glibberig? Nee, zoiets heet sociale lijm.

De kerstlunch wordt voor de tweede keer georganiseerd. Een traditie is geboren!

Mooie feestdagen!
Schrijver: Karakol