Slakkengang

GOEDE VOORNEMENS: KOM BIJ DE SLAKKENHet nieuwe jaar is weer begonnen en de meeste goede voornemens lijken nog haalbaar. In de top 5 staan altijd minder eten, gezonder eten en meer bewegen. Dat laatste merken we bij de Slakken: de aanmeldingen stromen binnen. Daarom hebben we nu wel een ballotage ingesteld en een aantal vereisten omschreven waaraan een Slak moet voldoen.

Bij deze:

Psychisch: goed humeur is meegenomen, keertje sjagrijnig mag, twee keertjes ook. Daarna komt het zorgteam in actie en zal er gevraagd worden hoe het gaat. Elke deelnemer is in principe automatisch lid van het zorgteam. Regenbestendigheid is fijn, maar geen vereiste. Toch moet erkend worden dat Slakken geen watjes zijn en dat enig doorzettingsvermogen wel van pas komt. Het is nog niet voorgekomen dat er echt machetes dan wel duikbrillen nodig waren, maar dat lijkt in de nabije toekomst niet ondenkbeeldig. Ook is een zekere mate van moed beslist noodzakelijk: het kan voorkomen dat je plotseling oog in oog staat met een Schotse Hooglander of een Przewalskipaard.

Fysiek: met een slakkengangetje ca 4 km per uur kunnen lopen. Pauzes toegestaan. Voor de wat zwaardere tochten is er vrijwel altijd een extra service-medewerker beschikbaar die met het nodige trek- en duwwerk achterblijvende slakken de bergen en sloten in de omgeving overkrijgt.
Deze specifieke deelnemer is te herkennen aan een onverwoestbaar gestel en een dito humeur en wordt meestal WIM (Wenst Iedereen Mee) genoemd, een soort ANWB. Bij afwezigheid daarvan wordt met vereende krachten elke slak naar het eindpunt geholpen. Altijd een happy ending!

Sociaal: wat gebabbel is altijd leuk, maar zwijgen is geen probleem. Een zekere afstand nemen mag, in elk opzicht. Tijdens de wandelingen mag de fysieke afstand tussen de eerste en laatste loper echter nooit meer dan 100 meter bedragen. Overigens worden er regelmatig 'stiltewandelingen' georganiseerd voor diegenen die zónder praatjes in alle rust van de omgeving willen genieten.

Kleding: Klimaat-geëigend, maar geen specifieke eisen. In verband met aansluitend bezoek aan de horeca wordt wel enige lichaamsbedekking verwacht. Korte broeken worden getolereerd evenals survivalvesten. Bij wielerbroekjes trekken we echter een grens.

Kortom: iedereen is welkom, tenzij je een inktvis bent.Schrijver: Karakol