Slakkengang

2021Wat waren het heerlijke feestdagen! Niet naar familie, niemand op bezoek. Geen verplichtingen. Geen gestress. Met de kerst lekker in pyjama op de bank, diepvriespizza op schoot en naar The Crown deel 4 kijken. In de dagen erna af en toe een wandelingetje om een beetje bij te kletsen en met oud en nieuw super-relaxt, zonder vuurwerk, zonder gezoen en zonder kater, het nieuwe jaar inglijden. De komende decembermaand denken we daar met weemoed aan terug.

Dit jaar brengt sowieso heel veel goeds: een vaccin!
We zullen weer plannen kunnen gaan maken. Gaan we dit jaar het Goethe-pad volgen in de Harz of in Zuid-Frankrijk gaan wandelen? Misschien ergens in Italië? Het zou zo maar eens werkelijkheid kunnen worden.

Maar nog fijner is het vooruitzicht dat wij Slakken weer ongedwongen onze opwachting kunnen maken in de horeca,

tenslotte een wezenlijk onderdeel van onze tochten en wat geregeld meer tijd kost dan de wandeling zelf. Tja, die regelmatige controle en beoordeling van diverse versnaperingen: íemand moet het doen. Bovendien, waarom nog een stap verzetten als er daarna geen koffie macchiato of een twaalfuurtje wacht?

En nog nog fijner is het feit dat we weer spontaan over elkaar heen kunnen buitelen als A ons wijst op een torretje en B een kabouter meent te zien wegvluchten. Het zal er van komen dat we niet meer voor elkaar hoeven terug te deinzen, dat we niet meer schrikken wanneer iemand al te enthousiast een ander wil begroeten en dat de auto's weer vol zitten om met z'n allen op exotische plekken als Ottersum te gaan lopen. Het moet daar fantastisch zijn.
En, we zullen weer een arm om elkaar heen kunnen slaan!

2021: het wordt een TOPJAAR.
Inzender: Karakol