Slakkengang

JuniIn een paar maanden tijd is wandelen volkssport nummer 1 geworden! Terecht natuurlijk. Niets is beter voor lichaam en geest dan, alleen of met anderen, een ommetje dan wel een trektocht te maken in de natuur.

We gaan een beetje terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw. Er zijn slakken die hier uit eigen ervaring over kunnen vertellen! Hou op! Met papa en mama een wandeling maken op zondag en als hoogtepunt eens per jaar een weekje naar de Veluwe. En dan élke dag wandelen. Papa wist de weg, dacht hij, en mama had de boterhammen gesmeerd en zong om de stemming erin te houden 'Jo met de banjo en Lien met de mandoline, Kaatje met haar mondharmonicaaaaaatje ….. '. Stiekem droomden de kindertjes toen al over een toekomst met een Ipad en vliegreizen naar alle uithoeken van de wereld. Tja, het wordt nu wederom vakantie in eigen land: op naar de hunebedden in Drenthe of naar een familiehotel in Valkenburg. En, élke dag wandelen want toegangskaarten voor de Efteling zijn al tot 2024 vergeven. Maar de Ipad mag mee.

Zeker, wij Slakken zullen onze paden meer moeten gaan delen met anderen, terwijl we zélf al veel meer ruimte nodig hebben want we lopen níet meer klef op 'n kluitje. Dat het drukker wordt, merken we nu al. Maar, bevoorrecht als we zijn kunnen we in het Rijk van Nijmegen gelukkig alle kanten op. Het is een eitje om de drukte te vermijden en daarmee ook ongewenste intimiteiten als vervaarlijk dichtbij komende passanten. We kunnen ook gaan zingen:

'Wij zijn dol op de bossen
Daar kunnen we hossen
Daar kunnen we klossen
Wij zijn dol op de heide,
op de weide en op de natuur
…………………………………'

Dat houdt iedereen op méér dan gepaste afstand!
Inzender: Karakol