Slakkengang

CORONAPROOFDe Slakken zijn het afgelopen jaar behoorlijk coronaproof gebleken. We hebben al dan niet in clubverband gewoon doorgewandeld, opgewekt, actief en vol plannen. Zo verwonderlijk is dat niet want Slakken staan bekend om hun flexibiliteit en rijk geestesleven. We gedijen daarom ook goed op een paar vierkante meter waar voor een Slak voldoende te beleven valt. Zo zijn er honderden taarten gebakken.

Dat wil niet zeggen dat we niks gemist hebben. De warmte van de groep, de sprankeling van de gesprekken, het thuiskomen met een glimlach: velen zullen daar nog een actieve herinnering aan hebben.

Inmiddels zullen veel Slakken al stappen gezet hebben in het vaccinatieproces. We zullen op afzienbare termijn weer kunnen uitdijen naar onze oorspronkelijke vorm en terug kunnen keren naar onze natuurlijke habitat: de horeca.

Zeker, die bossen en uiterwaarden bieden best wat aangename verpozing, maar we zullen moeten toegeven dat zo'n wandeling in de natuur eigenlijk alleen maar een smoes was om daarna gezellig te hangen op een terras. Laten we deze zieltogende sector maar eens een flinke financiële injectie geven. We hebben tenslotte heel wat bij te kletsen.

We gaan weer terug naar 'normaal', maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Afstand houden zit inmiddels ingebakken. Zoenen, omhelzingen en knuffelcontacten zijn verleden tijd. Ook handen schudden gaat in de ban: tenslotte is een gewone griepgolf dit jaar niet voor niets uitgebleven. Best een radicale verandering, maar voor velen geen straf.

Persoonlijk kan ik 'wat hebben we toch een gaaf land' niet meer horen. Maar we hebben wél een gave club. Hup slakken! We gaan weer van start!
Inzender: Karakol