Slakkengang

DE SLAKKENGANG IN DE VAART DER VOLKERENDe Slakkengang, aanvankelijk bestaand uit een klein clubje wandelaars dat op vrijdagochtend een rondje ging lopen, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze club met een uiteenlopend aanbod van dagelijkse wandelingen. Vooralsnog is het een lokaal gebeuren, maar er zijn aspiraties - terecht - om nationaal en mogelijk grensoverschrijdend te gaan.

De hele saaie corona-zomer heeft onze afdeling Marketing zitten broeden op het in de markt zetten van het Slakken-concept dat - vinden wij ook - uniek is en potentie heeft. In eerste instantie draait alles vanzelfsprekend om naamsbekendheid en zichtbaarheid. Slakken zullen dus meer herkenbaar moeten zijn als leden van De Slakkengang. Daartoe zijn T-shirts en petjes ontworpen met het welbekende Slakken-logo. Op korte termijn zullen ook sjaals, tasjes en paraplu's met het Slakkenlogo verkrijgbaar zijn. Gedacht wordt verder nog aan bandana's, armbandjes en outdoor-toiletaccessoires. Suggesties zijn welkom. Vooralsnog is de lancering van een eigen Slakken-wandelkledinglijn toekomstmuziek, maar fervente wandelaars als Victor & Rolf

schijnen al interesse te hebben getoond. Op de website zal een link komen te staan naar www.slakkengangshop.nl.

Met de eigenaar van een tattoo-shop in het centrum van Nijmegen (adresgegevens zijn bij de redactie verkrijgbaar) zijn er inmiddels gemaakt om tegen gereduceerde prijs een slak op je lichaam te laten tatoeëren. Wanneer dit op een duidelijk zichtbare plaats gebeurt, bijvoorbeeld op het voorhoofd, wordt er 50% korting op het lidmaatschap van De Slakkengang gegeven. Levenslang! En meer: er zijn al wat ideeën omtrent rollator-wandelingen en wellicht zelfs wat scootmobielroutes.

Zeker, voor het behoudende deel van de Slakken zullen alle veranderingen wel even slikken zijn. Maar we snappen het. Bovendien is het vooralsnog toegestaan om zonder accessoires met het slakkenlogo mee te lopen. De Slakkengang is niet te stuiten. Onze webmaster heeft onlangs aangegeven - in een verslag voor de vrijdaggroep - dat hij eens lekker met de beentjes omhoog zou willen zitten. Dat gaat lukken! Een beursgang volgt.
Inzender: Karakol