Slakkengang

Consumentenbond

Deze RSS feed bevat al het nieuws van de Consumentenbond
  1. De grootste energieleveranciers van Nederland passen het verlaagde btw-tarief op energie niet automatisch toe in de voorschotten van al hun klanten. Het gaat om Eneco, Essent en Vattenfall. Ondanks de oproep van de Consumentenbond om dat wel te doen. De Consumentenbond wil dat minister Adriaansens (Economische Zaken) de bedrijven aanspreekt op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  2. De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt. 85,5% wil dat de bemiddelaar hen daarover informeert, zonder dat ze daar om hoeven te vragen. 
     

  3. Transavia biedt passagiers bij annulering niet de keus tussen geld terug of een andere vlucht naar keuze. Daarmee overtreedt het bedrijf de Europese regels. De Consumentenbond heeft hierover vragen gesteld aan Transavia en Barin, de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen.

  4. Er zijn nog steeds onveilige traphekjes te koop, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Vijf traphekjes kwamen niet door de test en krijgen het predicaat Afrader. De resultaten zijn gedeeld met toezichthouder NVWA.

  5. De Consumentenbond is teleurgesteld over het besluit van de Europese Commissie en het netwerk van nationale toezichthouders, de CPC, om het onderzoek naar TikTok te stoppen. Ook de gesprekken met het populaire videoplatform worden beëindigd, terwijl veel problemen nog niet zijn opgelost.