Consumentenbond

Deze RSS feed bevat al het nieuws van de Consumentenbond
  1. ABN AMRO en de Consumentenbond laten weten dat zij voorlopig geen rechtszaak starten over woekerrentes. De Consumentenbond had daar bij de bank op aangedrongen. De reden is dat partijen binnenkort met elkaar in gesprek gaan over compensatie voor klanten die teveel rente betaalden.

  2. De Consumentenbond waarschuwt voor het i-Size-autostoeltje Chicco Kiros in combinatie met de Isofix-basis. Het zitje vloog tijdens een botsproef, met kinderdummy, door de auto. Fabrikant Chicco erkent het probleem en roept het Isofix-onderstel terug.

  3. De AVG beschermt de privacy van kinderen onvoldoende. Daarom zijn aanvullende regels nodig. Dat concludeert de Consumentenbond, die de positie van deze kwetsbare groep in de wet liet onderzoeken. Donderdag 8 april overhandigde de Consumentenbond een rapport met de conclusies aan Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens.

  4. Naast ABN AMRO hebben ook andere kredietverstrekkers te hoge rentes bij hun klanten in rekening gebracht. Dit bevestigde de Commissie van Beroep van het Kifid in twee uitspraken over doorlopende kredieten van de Hollandsche Disconto Voorschotbank (onderdeel van Vesting Finance) en Santander Consumer Finance Benelux. De Consumentenbond vermoedt dat meer kredietverstrekkers de fout in zijn gegaan.

  5. Consumenten wassen en drogen het liefst met apparaten van Miele. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 12.000 panelleden naar hun ervaringen met huishoudelijke apparaten.