Consumentenbond

Deze RSS feed bevat al het nieuws van de Consumentenbond
  1. De Consumentenbond en ConsumentenClaim hebben met KPN, Tele2, T-Mobile, en Vodafone overeenstemming bereikt over de details van de tegemoetkomingsregeling voor consumenten waarbij de prijs van het toestel niet afzonderlijk vermeld stond in het contract. Dat betekent dat overgegaan kan worden tot afhandeling van de claims.

  2. Apps om verdachte huidplekjes te scannen, geven lang niet altijd de goede diagnose. Plekjes worden regelmatig onterecht als verdacht gezien. Dit concludeert de Consumentenbond die 3 huidapps liet testen door 21 proefpersonen.

  3. Het woon- en lifestyleprogramma 'Green Make Over' start 18 oktober op SBS6. Hierin schiet programmamaker Gwen Jansen samen met haar team van experts 10 huishoudens en 2 scholen te hulp. Zij krijgen een groene make over en praktische tips om geld te besparen op energie. Ook krijgen ze tips om winst te boeken op wooncomfort, leefplezier en gezondheid. 

    Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Consumentenbond, Milieu Centraal en TonZon. 

  4. Rijhulpsystemen van autofabrikanten verschillen onderling behoorlijk in kwaliteit. Dat blijkt uit een test van veiligheidsorganisatie Euro NCAP, waar de Consumentenbond partner van is. De systemen van Audi, BMW en Mercedes doen het goed, die van Tesla en Volvo vallen tegen.

  5. De Bondsraad, het ledenparlement van de Consumentenbond, benoemt per 1 januari 2021 nieuwe leden. De 23 (herkiesbare) kandidaten zijn, zonder tegenkandidaten, per die datum automatisch lid van de Bondsraad.