Slakkengang

Consumentenbond

Deze RSS feed bevat al het nieuws van de Consumentenbond
  1. Bijna een derde van de energieleveranciers verstopt de tarieven van zijn zogeheten modelcontract. Dat constateert de Consumentenbond, die de websites van 27 aanbieders tegen het licht hield. Energieleveranciers zijn verplicht zo'n maandelijks opzegbaar contract makkelijk vindbaar op hun site te plaatsen.

  2. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is niet in gebreke gebleven door niet zelf op te treden tegen Google na een handhavingsverzoek van de Consumentenbond. Dat oordeelde de rechter in een rechtszaak die door de Consumentenbond was aangespannen tegen de toezichthouder.

  3. De Commissie Algemene Zaken heeft een extra vergadering van de Bondsraad bijeengeroepen op maandag 17 januari om 19.00 uur. Doel van deze vergadering is een besluit te nemen over het voorstel een Thematische Werkgroep in te richten.

  4. ABN Amro gaat klanten die te veel rente betaalden over leningen in de periode tussen 2001 en 2008 toch proactief compenseren. Eerder moesten consumenten met een krediet met een ingangsdatum van voor 2008 zich zelf melden bij de bank. Op aandringen van de Consumentenbond is dat niet meer nodig.

  5. Consumenten vinden veiligheid belangrijker dan gemak en snelheid bij overboeken. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder ruim 8000 consumenten. 89% van de ondervraagden vindt dat banken het overboeken van grote bedragen naar onbekende rekeningen moeilijker moet maken. De Consumentenbond roept banken op hier werk van te maken.