Slakkengang

Consumentenbond

Deze RSS feed bevat al het nieuws van de Consumentenbond
  1. Zorgverzekeraars handelen tegen de Zorgverzekeringswet als zij tornen aan de vergoedingen voor GGZ- en wijkzorg. Dat stelt de Consumentenbond maandag 5 december 2022 in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer. De Consumentenbond vindt dat een beperking de positie van consumenten in de zorg verder verzwakt, en vraagt de Tweede Kamer om in te grijpen.

  2. Op 10 december houdt de Bondsraad, de algemene ledenvergadering van de Consumentenbond, zijn najaarsvergadering. Op de agenda staat onder meer de begroting 2023. 

  3. De Gezondheidsraad adviseert positief over het voedselkeuzelogo Nutri-Score. In een onderzoeksrapport stelt de raad dat het kleurenlogo consumenten kan helpen bewuste keuzes te maken. In één oogopslag kun je zien of een product gezond is of niet. Het advies is een belangrijke steun voor de invoering van het logo vindt de Consumentenbond. Die roept daarom de staatssecretaris op haast te maken met de officiële toelating van het logo in Nederlandse supermarkten.

  4. Gratis games voor smartphones maken het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om zonder aankopen binnen het spel verder te komen. Daarmee zetten spelmakers kinderen onder druk. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond, die wil dat de toezichthouder ingrijpt.

  5. De zorgpremies voor 2023 zijn bekend. De Consumentenbond raadt iedereen aan om de voorwaarden van zijn zorgverzekering goed te controleren. Naast de premie, kunnen namelijk ook de voorwaarden en de contractering veranderd zijn. En er zijn een aantal valkuilen.