Consumentenbond

Deze RSS feed bevat al het nieuws van de Consumentenbond
  1. Het isoleren van woningen in Nederland moet sneller, slimmer en socialer. Dat stelt een coalitie van 3 politieke partijen en 7 maatschappelijke organisaties, waaronder de Consumentenbond. Op initiatief van de ChristenUnie presenteren zij een manifest voor de komende regering om te komen tot een beter isolatiebeleid.

  2. Klanten van ABN AMRO die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet, krijgen het te veel betaalde geld gecompenseerd. De Consumentenbond en ABN AMRO zijn het eens geworden over een compensatieregeling voor hen. De eerste klanten worden voor het einde van het jaar gecompenseerd. De bank reserveert hiervoor in totaal zo'n €250 miljoen. 
     

  3. Tonijnsalade uit de supermarkt is de laatste jaren gezonder geworden. Er zit minder suiker en zout in dan 8 jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Toch zijn er nog wel verbeterpunten, ook op het gebied van duurzaamheid.

  4. Dagaanbiedingensites zijn meestal niet voordeliger dan andere webwinkels. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ruim de helft van de aanbiedingen zijn ergens anders net zo duur of zelfs goedkoper.

  5. De Stichting Take Back Your Privacy (TBYP) daagt in samenwerking met de Consumentenbond TikTok voor de rechter. Eerder legden de organisaties al eisen neer bij het bedrijf wegens het schenden van de privacy en de consumentenrechten van kinderen. Gesprekken hierover met TikTok liepen echter op niets uit.