Gelderlander Nmg eo

gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
gelderlander.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. NIJMEGEN - Ouders en leerlingen van het Dominicus College bundelen steeds meer hun krachten om een fusie met het Kandinsky College tegen te houden.
  2. NIJMEGEN - Een auto is dinsdag aan het eind van de middag volledig uitgebrand op de afrit van de A73 in Nijmegen, in de richting van Wijchen. De brandweer heeft het vuur geblust, niemand raakte gewond.
  3. GROESBEEK - Ze is de nestor van de Berg en Dalse gemeenteraad. Mechteld ten Doesschate is sinds 1982 het boegbeeld van de VVD in eerst de vroedschap van Groesbeek en, na de gemeentelijke herindeling in 2015, in die van Berg en Dal. Maar de grande dame van de Berg en Dalse politiek gaat er een punt achter zetten: ze is niet meer beschikbaar voor de liberale lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.
  4. NIJMEGEN / LENT - Het leven sleept zich voort in tijden van coronamaatregelen. Straatartiest Leo Dirks probeert die sleur te doorbreken. Bij de Nijmeegse ziekenhuizen kun je hem nu tegenkomen met een meterslange slak waar je op kunt zitten. ,,Iedereen wil kind zijn.’’
  5. NIJMEGEN - Met het aanmeren van de eerste drijvende woning vanochtend krijgt de Lentse Kust in Nijmegen-Noord langzaam vorm. In het water van de Lentse Plas komen in totaal 27 waterwoningen verdeeld over zes steigers. Voor de bewoners lijkt een permanent vakantiegevoel verzekerd.