Gelderlander Nmg eo

gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
gelderlander.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De nieuwe buurtbuslijn tussen Malden en Middelaar krijgt een permanente plek in het regionale openbaar vervoer. Binnen een half jaar al stappen er zoveel mensen in dat vervoerder Connexxion en de provincie Gelderland de voorziening hun zegen hebben gegeven.
  2. GROESBEEK - Op het terrein van Dekkerswald bij Groesbeek worden wellicht ook vijftien tiny houses voor jongeren uit Berg en Dal gebouwd. De gemeenteraad moet dan wel instemmen met het plan hier tot 2030 tweehonderd huizen te bouwen en na 2030 nog eens 195.
  3. MILLINGEN - Hotel Millings Centrum (HMC) wordt geen appartementencomplex, maar blijft hotel. Het bedrijf is verkocht en gaat vanaf 1 maart verder als Enjoyhotel Millingen aan de Rijn.
  4. Precies een jaar geleden kerkten de katholieken van Heumen voor het eerst in de Nederlands Hervormde kerk aan de overkant. Hun eigen kerk was verkocht. De verhuizing bevalt opvallend goed.
  5. NIJMEGEN/ TIEL/ WINTERSWIJK - Ziekenhuizen huren extra beveiligers in, sluiten ingangen af en leggen contacten met de politie ter voorbereiding op de dreigende code zwart. Ze vrezen voor heftige emoties zodra ze moeten kiezen welke patiënten nog hulp kunnen krijgen.