Slakkengang

Gelderlander Nmg eo

gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
gelderlander.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Duitse burgemeesters zijn helemaal klaar met de Nederlandse uitzendbureaus die vlak over de grens honderden arbeidsmigranten huisvesten. De bestuurders zijn stellig: dit is moderne slavernij en uitbuiting. Waar Nederlandse bedrijven het geld verdienen, rest voor Duitse overheden overlast en sociale problematiek.
  2. Religie saai en uit de tijd? Theoloog Peter Nissen (65) bewijst het tegendeel. Zijn dagelijkse blogs worden goed gelezen. Juist in crisistijd hebben mensen behoefte aan duiding en zingeving. ,,Religie is niet verdwenen, maar wordt anders beleefd.”
  3. Zin in een avondje muziek of theater, of liever een stevige wandeling in de natuur? In de onlinerubriek ‘Uit (in) de regio’ vind je diverse tips.
  4. NIJMEGEN - De Gelderlander bestond nog maar vijf jaar of oprichter Simon Petrus Langendam moest naar de gevangenis. Hij had een poging gedaan meer katholieken het stemrecht te bezorgen - het algemeen kiesrecht bestond nog niet -, maar had daarbij een namenlijst doorgegeven die niet klopte.
  5. NIJMEGEN - De ‘Tesla onder de warmtepompen’, die voor elk huis geschikt zou zijn en óók nog eens betaalbaar: met deze uitvinding wil Nijmegen dit jaar een proef doen. Het stadsbestuur wil de zogenoemde Turbineketel van het Delftse bedrijf Tarnoc, van de jonge ondernemer Vincent Wijdeveld, in verschillende woningen gaan testen.