Gelderlander Nmg eo

gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
gelderlander.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. MALDEN - Malden-centrum dijt uit. De komende tien jaar moeten er 230 tot 250 nieuwe woningen verschijnen. Meest opvallend is een nieuw appartementenblok van 4 tot 9 bouwlagen hoog, vlakbij het winkelcentrum aan de Ericastraat.
  2. NIJMEGEN - Een camper is vannacht uitgebrand op een parkeerplaats achter een flat aan de Veemarkt in Nijmegen. Het voertuig stond al in lichterlaaie toen de gearriveerde brandweer begon met blussen.
  3. NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen zegt eind 2022 definitief het huurcontract van het Goffertbad op. Uitbater Sportfondsen Nijmegen, dat 23 jaar lang het beheer op zich nam, is ernstig gepikeerd.
  4. NIJMEGEN - Wie slecht ter been is, kan straks mogelijk toch over de omstreden voetgangersbrug die Nijmegen wil aanleggen tussen centrum en de nieuwbouw van het Waalfront. De gemeente gaat onderzoeken of de brug kan worden uitgerust met een rolstoellift. En misschien ook wel met braille op de trapleuning.
  5. ARNHEM - De opvang van asielzoekers zit muurvast. Het COA voelt zich genoodzaakt om groepen asielzoekers te verplaatsen, nu na de coronacrisis de instroom van asielzoekers plots flink stijgt. Asielzoekerscentra puilen uit en woningen zijn niet te krijgen. Gemeenten staan onder druk om snel onderdak aan te bieden.