Gelderlander Nmg eo

gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
gelderlander.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. NIJMEGEN - De avondklok die waarschijnlijk dit weekeinde wordt ingesteld zal tot en met ‘tenmínste 9 februari’ gaan gelden, ,,maar de kans dat het nog langer duurt is realistisch.’’ De politie zal de avondklok niet ‘als een dolle gaan handhaven’ en er is bezorgdheid over de vele uitzonderingsposities die er voor zullen gaan komen.
  2. ARNHEM/ MILLINGEN - De SP-fractie in de Provinciale Staten wil dat Gelderland zich verzet tegen de mogelijke opslag van radioactief afval in het Duitse grensgebied. De partij wil uitsluiten dat de gezondheid van bewoners van de grensregio in gevaar komt.
  3. NIJMEGEN - Kettingzagen, schaaf- en boormachines, het is allemaal weg. Opnieuw is bij de Hortus Nijmegen ingebroken. Waren afgelopen augustus nog kantoor en keuken doelwit, dit keer is de zeecontainer met gereedschap leeggeroofd. ,,We voelen ons wanhopig”, zegt directeur Willemijn van Hulten. ,,Al zullen we ook dit keer herstellen, net als de natuur dat doet.”
  4. ZEVENAAR - De scherpe daling van het aantal besmettingen lijkt toch wel ten einde. Landelijk, maar ook in bijvoorbeeld delen van de Achterhoek en in West-Betuwe neemt het aantal infecties weer wat toe.
  5. BERG EN DAL - Op de hoek van de Oude Kleefsebaan en Nassaulaan in Berg en Dal vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een scooter. Met de verwondingen viel het mee. Wel was er schade aan beide voertuigen.