KNMI

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
KNMI: Verwachtingen
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Het is bewolkt en nevelig. Een regengebied boven het zuidwesten trekt vanmiddag verder over ons land naar het noordoosten. Vanavond kan het wat opklaren en komen er vooral in de westelijke helft enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidelijke wind is overwegend zwak. In de loop van de middag wordt de wind tijdelijk westelijk en neemt toe naar matig, langs de kust tot krachtig, 6 Bft. In de avond wordt de wind overal zuidwestelijk en neemt dan weer in kracht af.

  Komende nacht zijn er wolkenvelden en komt er een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C aan zee en lokaal 1°C in het oosten. De wind is zuid- tot zuidwestelijk en matig, aan de westkust (vrij) krachtig.

  Zondag overdag overheerst de bewolking met af en toe regen. In het noorden is ook natte sneeuw mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het zuidwesten tot 2°C in het noordoosten van het land. De overwegend zuidwestelijke wind is meest matig. Van het noorden uit draait de wind naar noordoost en wordt krachtig aan de kust. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 04/12/2021 12.31 uur LT

     

 2. Wisselvallig weer met grote kans op temperaturen die iets onder normaal liggen.

  Op maandag is er een grote kans (60-90%) op code geel voor gladheid.
  Uitgifte: 04/12/2021 12.27 uur LT

 3. Zaterdag 11 december tot en met zaterdag 18 december
  Redelijk grote kans (65%) op een aanhoudend wisselvallig en zacht weertype, met ca. 60% kans op neerslag. In opklaringen is vorst in de nacht echter niet onwaarschijnlijk.
  Uitgifte: 04/12/2021 12.27 uur LT