Slakkengang

KNMI

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
KNMI: Verwachtingen
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Waarschuwingen
  Er zijn geen waarschuwingen.

  Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt. Vanuit het noorden breekt de zon door. Het blijft droog en er staat weinig wind.
  Vanmiddag schijnt de zon af en toe en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C aan zee. Landinwaarts is er weinig wind. In het Waddengebied en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten.
  Vanavond is er veel bewolking. Later in de avond gaat het in het noorden af en toe motregenen. De wind gaat overal uit het zuidwesten waaien en is zwak tot matig.

  Komende nacht blijft het in het zuidoosten droog. Op andere plaatsen gaat het van het noordwesten uit af en toe motregenen. De minimumtemperatuur ligt tussen -1°C in Zuid-Limburg en +5°C op de Wadden. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west.

  Morgenochtend is het bewolkt. Er valt af en toe (mot)regen. Er staat een matige wind uit het zuidwesten, aan zee uit het westen.
  Morgenmiddag is er veel bewolking en zijn er perioden met motregen. De maximumtemperatuur ligt tussen 3°C in het zuidoosten en 8°C aan zee. Er staat een matige wind uit het zuidwesten tot westen, aan zee is de wind vrij krachtig uit het westen.
  Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en valt er vooral in het midden en zuiden nog wat motregen. Er staat een matige wind uit het westen. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 28/01/2023 09.04 uur LT

     

 2. Wisselvallig met geregeld regen of buien, slechts af en toe zon en vooral begin volgende week vrij veel wind. De temperaturen liggen daarbij over het algemeen iets boven normaal.

  De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig niet groot.
  Uitgifte: 28/01/2023 04.20 uur LT

 3. Zaterdag 04 februari tot en met zaterdag 11 februari
  Tijdelijk rustiger en droger rond het weekend van 4 en 5 februari. Daarna waarschijnlijk (70% kans) opnieuw wisselvallig met af en toe regen en temperaturen rond of boven normaal.
  Uitgifte: 28/01/2023 04.20 uur LT