Slakkengang

KNMI

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
KNMI: Verwachtingen
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  De rest van de nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In het zuiden is er meer bewolking aanwezig en later in de nacht kan daar af en toe lichte regen vallen. De minima liggen rond 12°C. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig.

  Komende ochtend start in het zuiden bewolkt met af en toe lichte regen, elders is het droog en zijn er zonnige perioden. In het begin van de middag wordt het in het zuiden droog en breekt ook daar de zon door. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het Waddengebied en lokaal 25°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en variabel van richting.

  In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen, maar vanuit het westen trekt bewolking het land binnen. Zeeland maakt later in de nacht kans op een lichte bui. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind is zwak tot matig uit een zuidelijke richting.

  Woensdag overdag trekken er wolkenvelden over, maar er is ook ruimte voor de zon. In de loop van de middag kan in het (uiterste) oosten een enkele bui ontstaan, elders blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot 27°C in het oosten van het land. De wind is zwak tot matig en draait van zuid naar west. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 17/05/2022 03.26 uur LT

      

 2. Tot het weekeinde is het (zeer) warm met vanaf donderdag een toenemende kans op stevige regen- en onweersbuien. Vanaf komend weekeinde wordt het vooral overdag een stuk koeler.

  Op donderdag is er een kleine kans op uitgifte van code geel voor onweersbuien (30%), op vrijdag is de kans hierop groot (60-90%).
  Uitgifte: 16/05/2022 02.40 uur LT

 3. Maandag 23 mei tot en met maandag 30 mei
  Een grote kans (60-80%) op een wisselvallig en koel weertype, met een dagelijkse neerslagkans van ca. 50% en maxima onder normaal. Na 24 mei is er een kleine kans op een overgang naar warmer en droger weer (20%).
  Uitgifte: 16/05/2022 02.40 uur LT