Slakkengang

KNMI

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
KNMI: Verwachtingen
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Waarschuwingen
  Er zijn geen waarschuwingen.

  Vanmiddag is er in de noordelijke helft van het land veel bewolking, elders is het zonnig. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het Waddengebied tot 22°C in het zuidoosten. De wind uit het noorden is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en langs de zuidwestkust later vanmiddag mogelijk soms krachtig, windkracht 6.
  Vanavond is het in het noorden en midden bewolkt, in het zuiden is het zonnig. De wind uit het noorden is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

  Komende nacht blijft het droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 8°C. De wind uit een noordelijke richting is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

  Morgenochtend is er eerst veel bewolking. In de loop van de ochtend komt de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. Het blijft droog. De overwegend matige wind komt uit noordelijke richtingen.
  Morgenmiddag is het in het zuiden zonnig. In de rest van het land is er een afwisseling van zon en wolken. Het blijft droog. Het wordt maximaal 16°C op de Wadden tot rond 21°C dieper landinwaarts. De wind uit het noordoosten is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.
  Morgenavond zijn er flinke perioden met zon en is het droog. De wind uit het noordoosten is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 01/06/2023 14.49 uur LT

     

 2. Droog zomerweer met veel zon. Temperaturen in de buurt van het langjarig gemiddelde, in het noorden enkele graden eronder, in het zuiden enkele graden erboven.

  Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.
  Uitgifte: 01/06/2023 03.49 uur LT

 3. Donderdag 08 juni tot en met donderdag 15 juni
  Grote kans (ca. 90%) op een voortzetting van het droge weertype. Het wordt waarschijnlijk warmer, de kans op zomerse temperaturen neemt toe naar ca. 40%. Pas in de tweede helft van de verwachtingsperiode neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui toe naar 20-30%.
  Uitgifte: 01/06/2023 03.49 uur LT