KNMI

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
KNMI: Verwachtingen
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Vanochtend zijn er zonnige perioden en komen er vooral in het noorden ook wolkenvelden voor. In de loop van de dag neemt de bewolking van het noorden uit toe en kan er vooral in het noorden en oosten soms wat lichte regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 18°C in het noorden tot lokaal 21°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en aan zee (vrij) krachtig. In de loop van de dag draait de wind naar het west- tot noordwesten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig, in het oostelijke Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft.

  Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het droog. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied eerst nog vrij krachtig. De temperatuur daalt naar omstreeks 13°C.

  Morgen zijn er eerst nog wolkenvelden maar in de loop van de dag komt van het westen uit de zon meer en meer tevoorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 18°C in het noorden tot lokaal 22°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestelijke wind. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 23/09/2021 09.17 uur LT

     

 2. Perioden met zon en in het weekeinde vrij warm tot warm. Aanvankelijk overwegend droog, vanaf zondag toenemende kans op een regen- of onweersbui en geleidelijk minder warm.

  Er worden geen waarschuwingen verwacht.
  Uitgifte: 23/09/2021 04.25 uur LT

 3. Donderdag 30 september tot en met donderdag 07 oktober
  Grote kans (ca. 60%) op een wisselvallig weertype met maxima rond of iets onder het langjarig gemiddelde.
  Uitgifte: 23/09/2021 04.25 uur LT