Trouw - corona

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: uitgelicht-coronavirus
  1. De Reiswijzer wordt continu bijgewerkt met de laatste regels die gelden voor reizen van en naar buitenlanden (let dus niet op de datum bovenaan dit artikel, de informatie in de Reiswijzer wordt om de paar uur bijgewerkt). Vul uw (vakantie)bestemming in of klik op het gewenste land om te zien welke een groen, geel, oranje of rood reisadvies hebben, waar u een vaccinatiepaspoort nodig hebt, of de horeca open is en of u in quarantaine moet.
  2. In dit artikel, eenvoudig te vinden via trouw.nl/coronacijfers, houden we de belangrijkste ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus bij in binnen- en buitenland. (nb. de tekst wijzigt niet dagelijks, dus de publicatiedatum kan verouderd zijn. De grafieken binnen dit artikel worden wel dagelijks of wekelijks geüpdatet).
  3. Virussen muteren voortdurend, het coronavirus dus ook. De vraag is: hoe snel? En hoe groot is de kans op een gevaarlijke variant?
  4. Wassen, afstand, testen, ventileren. De opname van ventileren als nieuwe, vierde basisregel is het sluitstuk van anderhalf jaar discussie over de verspreiding van het virus door de lucht. Hoe de Nederlandse houding tegenover aerosolen veranderde.