Trouw - verdieping

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: verdieping
  1. Nooit werd een presidentskandidaat zo genadeloos verslagen als Walter Frederick Mondale door Ronald Reagan. Hij won in 1984 alleen in de hoofdstad Washington DC en in zijn eigen staat Minnesota – en daar scheelde het ook maar vierduizend stemmen.
  2. De Eerste Kamer is akkoord, slachtoffers krijgen meer spreekrecht en hun persoonlijke gegevens verdwijnen uit de dossiers, zodat hun privacy beter is beschermd. Een goede zaak, vindt Rosa Jansen, voorzitter van Slachtofferhulp Nederland.
  3. Terwijl de aandeelhouders van PostNL een digitale jaarvergadering hielden, stond vakbond FNV dinsdag voor de deur van het hoofdkantoor in Den Haag om aandacht te vragen voor meer vaste contracten en een hoger minimumloon.
  4. Vergeleken met de rest van Europa gaat het vaccineren in Nederland weer heel aardig. Om het tempo vast te houden, is het vaccin van Janssen nodig, waarover het Ema dinsdag adviseerde.
  5. Kan het juridisch wel, zo’n Super League in het voetbal? En mogen clubs en internationals zomaar worden uitgesloten? Oranje hoeft zich geen zorgen te maken.