Trouw - verdieping

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: verdieping
  1. Opnieuw is het aantal Nederlanders dat besmet is met het coronavirus verdubbeld. Rotterdam is als grootste brandhaard het Antwerpen van Nederland, maar Amsterdam kijkt angstig toe hoe de cijfers ook daar de lucht in schieten.
  2. De ballingschap van oud-koning Juan Carlos is niet de enige reden dat de Spaanse bevolking steeds republikeinser wordt.
  3. Sinds vorige week moeten 25 miljoen werkloos geworden Amerikanen het doen zonder de 600 dollar extra uitkering per week die het Congres tijdelijk beschikbaar stelde. De gewone werkloosheidsuitkering is vaak niet genoeg om de huur van het huis te betalen. En dat betekent in de Verenigde Staten dan al snel: een huisuitzetting.
  4. Sinds de publicatie van haar boek ‘The Ahuman Manifesto’ heeft Patricia MacCormack nogal wat over zich heen gekregen, ook doodsbedreigingen. ‘Het enige wat ik voorstel is dat we als menselijke soort moeten stoppen met ons voort te planten’
  5. India verbood TikTok vorige maand, president Trump dreigt er nu ook mee. Hoe een app voor geinige filmpjes in geopolitiek getouwtrek verzeild raakte. De TikTok-rel in zeven vragen en antwoorden.