Trouw - voorpagina

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De helft van de patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen heeft een verkeerde diagnose, blijkt uit een wetenschappelijke studie bij zorginstelling GGNet.
  2. Voor 850.000 gezinnen voert Spanje een soort basisinkomen in, om de relatief grote armoede in het land te bestrijden.
  3. Het coronavirus verspreidt zich volgens deskundigen vooral via grote druppels en handcontact. Maar vergeet de hele kleine druppeltjes niet, zeggen critici. Die aerosolen blijven lang zweven. Maar er zit nauwelijks virus in, luidt het weerwoord.
  4. Nederland is tot 2050 jaarlijks niet 2 maar 3 miljard euro kwijt aan klimaatmaatregelen, aldus een nieuwe PBL-studie. Die extra kosten komen door oudere afspraken, van vóór het Klimaatakkoord.
  5. Het plan waarmee de Europese Commissie deze week kwam om de gevolgen van de coronacrisis te repareren, zit knap in elkaar. Boven op de reguliere EU-begroting wil de commissie 750 miljard euro gaan lenen. De bulk van dat geld gaat naar een herstelfonds van 560 miljard euro; iets meer dan het voorstel waarmee Merkel en Macron kwamen. Geheel volgens de wens van Duitsland en Frankrijk is een deel hiervan, 310 miljard euro, bestemd voor giften.