Trouw - voorpagina

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: voorpagina
  1. Een ‘balanceeract’ noemt premier Rutte het. Terwijl de ziekenhuizen vol liggen, besluit het kabinet te versoepelen.
  2. Alleen als de cijfers het toelieten, kon er misschien versoepeld worden. Die boodschap van demissionair premier Rutte op de persconferentie van een week geleden leek helder. Grafieken van besmettingscijfers, ziekenhuisopnames en bezetting van de ic’s zouden naar beneden moeten gaan, en dan konden er wellicht terrassen open, of winkels. Een week later komen die versoepelingen er, maar een blik op de coronacijfers leidt tot verbazing. Van een daling is geen sprake. En dat ondanks de lockdown, ondanks de avondklok, ondanks de andere beperkingen en, minstens zo belangrijk, ondanks dat er steeds meer mensen gevaccineerd zijn, want met dat laatste gaat het best goed.
  3. Nadat de Belastingdienst eerder al de publieke schulden van gedupeerden in de toeslagenaffaire had kwijtgescholden, neemt hij nu ook de private schulden van mensen in de schuldsanering over.
  4. Ondanks de hoge besmettingscijfers en tegen de zin van het OMT gaat Nederland vanaf 28 april voorzichtig weer van het slot. Lees hier welke maatregelen en versoepelingen premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond aankondigden. Rutte: ‘Een stappenplan met nul risico's bestaat niet, maar de risico’s moeten wel verantwoord zijn’.
  5. Wie op middelbare leeftijd consistent kort slaapt, heeft zo’n 30 procent meer kans om later dementie te ontwikkelen, blijkt uit onderzoek.