Trouw - voorpagina

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: voorpagina
  1. De druk op het kabinet neemt toe nu het coronavirus weer oplaait. Contactonderzoekers kunnen steeds vaker de bron van de besmetting niet terugvinden.
  2. Zeker 78 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een enorme explosie in het havengebied van de Libanese hoofdstad Beiroet. Minstens 4.000 mensen raakten gewond, waaronder meerdere Nederlanders. ‘Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zullen ervoor boeten,’ stelt premier Diab.
  3. Het Nederlandse coronabeleid is bij oplopende besmettingen te vrijblijvend, en het kabinet te onzichtbaar, vindt PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher. Hij wil nieuwe discussie over verplichte mondkapjes.
  4. Salo Muller is enorm opgelucht nu de NS laat weten al duizenden slachtoffers en nabestaanden te hebben gecompenseerd voor hun aandeel in de vervolging van Joden, Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  5. Juan Carlos, ex-koning van Spanje, liet maandag weten zijn thuisland te verlaten vanwege de vele schandalen omtrent zijn persoon. Hoe een ooit gevierd vorst van zijn voetstuk viel.