Trouw - voorpagina

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: voorpagina
  1. John Hume bezit 8000 kilo hoorn, geoogst van zijn 2000 neushoorns. Maar hij kan er niets mee, want de verkoop van hoorn is verboden. Toch geeft hij de strijd niet op. Samen met zijn vrouw Albina zoekt hij gaten in de internationale wetgeving om de hoorn alsnog legaal te kunnen verkopen.
  2. Prinsjesdag ligt achter ons, en dat betekent: Algemene Politieke Beschouwingen. Woensdag is de Tweede Kamer aan de beurt, donderdag krijgt het kabinet in de persoon van demissionair premier Mark Rutte het woord. In dit liveblog houdt de politieke redactie u op de hoogte.
  3. De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal veel sterker gegroeid dan gedacht. Volgens een nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam de groei uit op 3,8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.
  4. Al zes maanden lang lukt het partijen in de Kamer maar niet om inhoudelijk te praten over de aanpak van de grote problemen in het land. De crisis in de kabinetsformatie zet ieder debat op slot. Maar nu, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, lukt het opeens wel.
  5. De huren in de vrije sector zijn voor mensen met een middeninkomen vaak niet te betalen, en dat moet veranderen, vindt minister Ollongren. Ze wil onderzoeken hoe het anders kan.