Trouw - voorpagina

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: voorpagina
  1. In dit updatebericht van woensdag 21 oktober leest u gedurende de dag updates over het coronavirus. Dat van gisteren vindt u hier, meer artikelen van Trouw over de coronapandemie – waaronder de actuele cijfers – vindt u hier.
  2. Koning Willem-Alexander heeft in een videoboodschap zelf gereageerd op de ophef rondom zijn vakantie naar Griekenland.
  3. De Radboud Universiteit in Nijmegen mag zich binnenkort niet meer officieel katholiek noemen. Dat hebben de Nederlandse bisschoppen dinsdag laten weten. Aanleiding is een conflict over het benoemen van toezichthouders.
  4. Kritische leden van de ChristenUnie, het CDA, D66 en in mindere mate de VVD, leggen zich niet neer bij de zogenoemde ‘Moria-deal’ van het kabinet. Met een nieuwe handtekeningenactie roepen zij hun partijgenoten op meer te doen voor de vluchtelingen uit de kampen op Lesbos.
  5. Nu de GGD niet aan de vraag kan voldoen, schieten de snelteststraten als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in Hengelo. ‘Ik wil nu weten of ik een gevaar ben voor mijn omgeving.’