Volkskrant

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
VK: Nieuws & Achtergrond
  1. De Bijenkorf bestaat 150 jaar. Werken bij de warenhuisketen heeft veel aanzien, hoewel het ook zwaar kan zijn. Wat maakt het dan anders? Zes medewerkers vertellen over hun geschiedenis met de winkel.
  2. Beiroet trilt na van een gigantische explosie laat dinsdagmiddag. De oorzaak is nog onbekend: het zou kunnen gaan om een brand op een schip dat vuurwerk vervoert, een aanslag of een aanval op een wapendepot. We bellen met Midden-Oosten-correspondent Ana van Es, die ongedeerd uit haar woning is gekomen.
  3. Jonge toeristen trekken deze zomer graag naar Nederlandse badplaatsen, om toch een vakantiegevoel te krijgen. In Scheveningen genieten veel Duitsers van het ‘soepele coronaregime’.
  4. Hij was chauffeur voor Alexander Pechtold, sliep op bankjes in New York en ziet als leraar in China nu hoe belangrijk het democratische proces is: Ton Visser (56). Als enige neemt hij het op tegen Sigrid Kaag, de gedoodverfde favoriet om de volgende lijsttrekker van D66 te worden.
  5. Drie horecagelegenheden in Amsterdam en drie kroegen plus een sportkantine in Rotterdam moesten dit weekend (gedeeltelijk) sluiten. Bij alle zeven kon de volksgezondheid niet worden gewaarborgd. Vormt de horeca een te groot gevaar?