Slakkengang

Volkskrant

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
VK: Nieuws & Achtergrond
  1. In het BNNVara-programma BOOS stelden tientallen vrouwen donderdag dat ze slachtoffer werden van seksueel grensoverschrijdend gedrag van medewerkers van The Voice of Holland. Het leed van de slachtoffers is groot. De gevolgen reiken ook verder. ‘Ik denk dat het over en uit is voor The Voice.’
  2. De nieuwe stikstofinstallatie van Gasunie bij Zuidbroek is de troef bij het definitief dichtdraaien van de Groningse gaskraan. Dat de oplevering met drie maanden is vertraagd, is daarom een fikse tegenvaller. Wat ging er mis? ‘We kregen de ene na de andere lockdown voor onze kiezen.’
  3. Inge Bryan heeft als hoofd van beveiligingsbedrijf Fox-IT één doel: de samenleving beschermen tegen digitaal gevaar. Naar de buitenwereld toe heeft ze daarom geduld en vriendelijkheid op een lager pitje gezet – uit publiek belang.
  4. Michel Reijinga is de drijvende kracht achter de Museumplein-protesten tegen het coronabeleid. Met regelmaat krijgt hij tienduizenden mensen op de been. Hoe kon deze voormalige marktkoopman en ondernemer zo invloedrijk worden? Wat bracht hem tot zijn verzet? En waarom willen veel van zijn vroegere contacten hem niet meer kennen?
  5. Slechts één man bepaalt of er oorlog uitbreekt in Europa. Sancties lijken de Russische president niet te deren, terwijl hij het Westen in de tang houdt met zijn troepenmacht. Wat gebeurt er in het brein van oud-spion Poetin?