Volkskrant

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Die hadden ze niet zien aankomen in Utrecht, dat hun burgemeester Jan van Zanen (58) naar Den Haag zou vertrekken. Utrecht sloot hem meteen in de armen, toen hij daar in 2014 burgemeester werd, de stad waar hij eerder wethouder was geweest.
  2. Vrijdag zal president Trump naar verwachting zijn maatregelen tegen China bekendmaken als vervolg op de intrekking van Hongkongs autonome status. Die mogen dan bedoeld zijn om Beijing te straffen, ze zullen vooral de voormalige Britse kroonkolonie raken.
  3. Na een luidruchtige campagne kregen de sportscholen woensdag onverwacht goed nieuws. Als het coronavirus onder controle blijft mogen zij open op 1 juli, en niet op 1 september. Hoe ziet fitnessen in coronatijd eruit? Vijf vragen.
  4. Toen de eerste wolf in 2015 in Nederland bleek teruggekeerd, gonsde het land van opwinding. Vijf jaar later, met zeker tien wolven binnen de landsgrenzen, overstemmen de zorgen alweer het enthousiasme. Boeren en politici eisen maatregelen.
  5. Per decreet wil president Trump techbedrijven als Twitter, Google en Facebook aanpakken. Hun bijzonder lucratieve wettelijke uitzonderingspositie wordt van alle kanten onder vuur genomen. Niet alleen door Trump.