Volkskrant

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
VK: Nieuws & Achtergrond
  1. Het wankelende Chinese vastgoedbedrijf Evergrande heeft de markten iets gekalmeerd met de aankondiging dat het donderdag zijn renteverplichting op een binnenlandse obligatie zal nakomen.
  2. Na de machtsovername door de Taliban is nu ook een gevecht uitgebroken om de Afghaanse zetel in de VN. De Taliban eisen de zetel op, maar de ambassadeur van de verdreven regering ook. Allebei willen ze de VN toespreken tijdens de Algemene Vergadering. De VN moeten deze knoop doorhakken.
  3. Brussel wil in 2024 één standaardoplader in de EU voor smartphones, tablets, camera’s, koptelefoons, spelconsoles en draagbare speakers. Dat moet een einde maken aan de ergernis bij burgers over de talloze verschillende opladers in huis. Ook verkleint het de afvalberg een beetje.
  4. Manny Pacquiao, de Filipijnse bokslegende met zes wereldtitels op zijn naam, gaat voor het hoogste ambt. Na een zomer van geruchten over zijn ambities, stelt ‘Pacman’ zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen 2022. Nu voert hij moddergevechten met zijn voormalige politieke vrienden.
  5. Litouwen raadt zijn inwoners aan geen Chinese telefoons meer te kopen en om gekochte apparaten van Chinese fabrikanten weg te gooien. Er zou software op de telefoons staan die censureert.